W przypadku ślubu i wesela ważne są szczegóły, bo to one składają się na całość. Menu weselne to jeden z ważniejszych elementów. Jeśli uda się odpowiednio je zaplanować, wszystko inne też będzie doskonałe. Prezentujemy najlepsze pomysły.
1. Przystawki i zakąski – grillowane owoce morza, np. kraby, krewetki, kalmary, ośmiorniczki.
2. Zupy – lekkie zupy krem o dowolnie wybranym smaku i aksamitnej konsystencji.
3. Dania główne – nie jemy tłusto i ciężkostrawnie – mięso i warzywa z grilla.
4. Desery – lody lub sorbety, doprawione sosami owocowymi, a także finezyjne włoskie tiramisu.
5. Napoje – butelkowana woda mineralna i świeżo wyciskane soki owocowe.
6. Ciasta – jak najmniej mąki – królują serniki, do tego jogurtowe pyszności z owocami.
7. Owoce – przełamujące smak mrożone ananasy, mango, papaje o odświeżającym karaibskim smaku.
8. Alkohole – tylko BAR - dajmy gościom możliwość napicia się tego, co lubią.
Ustalmy przed przyjęciem z kuchnią, że używamy tylko zdrowych przypraw, np. soli himalajskiej, świeżych ziół i brązowego cukru.