Wybór weselnego tortu to pogoń za wspaniałym smakiem i jednocześnie oryginalnym wyglądem. Czy wybrać prostotę i klasykę czy może zaszaleć? Pracownie cukiernicze zadowolą każdego, zarówno fanów minimalizmu jak i bardziej otwartych na nowe trendy.
1. Smak to podstawa, tu stawiamy na klasykę i łagodność, by zbytnio nie zaskakiwać gości, bądźmy taktowni.
2. Klasyczna forma to kilkupiętrowiec w kolorze bieli lub wanilii , ozdobiony
ażurowymi aplikacjami lub kwiatami.
3. Młoda para na szczycie tortu weselnego odchodzi do lamusa, sugerujemy nie umieszczać figurek, najwyżej eleganckie inicjały państwa młodych.
4. Kolorystyka może oscylować w stronę pasteli, pudrowego różu z mnóstwem różyczek, można też zastosować kontrast pomiędzy kolorem tortu i ozdób.
5. Dary natury to na weselu rustykalnym gwóźdź programu – wielopiętrowy biszkopt z pysznym kremem i owocami leśnymi, posypany niby przypadkiem cukrem pudrem. Co za smak!
6. Ręcznie malowane wzory, kwiaty, liście, palmy lub sielskie pejzaże… ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia.
7. A może multikolor? To strzał w dziesiątkę! Nasz tort weselny może być dużo odważniejszy niż my sami.
Samych najpyszniejszych i najpiękniejszych tortów weselnych życzy GdzieWesele.pl! 😍🎂💖