Restauracja Galicyjska
Restauracja Galicyjska jak szlachecka kuchnia polska, najmocniej wabi smakami dziczyzny. Jest więc marynowany w jałowcu, rozmarynie i tymianku, a potem pieczony udziec z dzika podawany w sosie z żubrówki.
Dla tych, którzy w większym gronie chcą poznać szerszą gamę polskich smaków przygotowano płonący półmisek galicyjski, na którym pyszni się pieczona pierś z kaczki, gicz cielęca, pieczona polędwica wieprzowa i wołowe zrazy polskie a także pierogi i wiele innych przysmaków naszej tradycyjnej kuchni.
Wnętrze Restauracji skłania do niespiesznego biesiadowania. Dyskretne dekoracje służą wyeksponowaniu urody zabytkowych cegieł, z jakich przed wiekami zbudowano ściany i sklepienia. Spędzony tu czas dopełni wędrówkę po Krakowie niezapomnianymi wrażeniami kulinarnymi, które na długo zostają w pamięci. Podobnie jak smak pitnego miodu, którego kieliszkiem żegnamy każdego gościa.
Restauracja Galicyjska usytuowana jest w centrum Starego Miasta w zaciszu Krakowskich Plant przy ulicy Pijarskiej 9 (między ul. Jana a ul. Sławkowskaą). Gwarantujemy tu najwyższej jakości potrawy kuchni polskiej oraz tradycję kuchni szlacheckiej.
W kameralnych wnętrzach Restauracji Galicyjskiej z pewnością odnajdą Państwo atmosferę starego Krakowa. Kosztując tradycyjne polskie potrawy, jak choćby pieczeń z dzika w aromacie żubrówki i trawy cytrynowej, pierogi lub oscypka, zasmakujecie wspaniałych przysmaków w towarzystwie malowideł królewskiego Krakowa.
Nasze menu zostało starannie przygotowane przez doświadczonego szefa kuchni Pawła Golika. Restauracja Galicyjska, oprócz gości indywidualnych, organizuje również imprezy okolicznościowe w tym przyjęcia weselne, komunie, bankiety, spotkania biznesowe, przyjęcia dla grup turystycznych oraz catering. Posiadamy trzy sale. Dużą na 70 osób oraz dwie mniejsze po 35 osób. Łącznie ok. 140 miejsc siedzących.
Zapraszamy do kontaktu!
Tagi: Kraków, Lokale weselne, Restauracje, Obiady Weselne